伊莉討論區

標題: 嵐成員二宮和也封電影旬報影帝 [打印本頁]

作者: rousseau73    時間: 2016-1-8 12:13 AM     標題: 嵐成員二宮和也封電影旬報影帝

由日本歷史悠久電影雜誌《電影旬報》舉辦嘅第89屆電影旬報獎今日公佈結果,人氣偶像組合嵐成員二宮和也,憑住同殿堂級女星吉永小百合合作嘅電影《與母親生活》而奪得最佳男主角,該片由著名老牌導演山田洋次執導,吉永小百合亦曾經稱讚二宮嘅演技。至於女主角方面,就由《寄生獸完結編》及《岸邊之旅》演技派女星深津繪里獲得。而最佳新人獎就喺由今年憑《海街女孩日記》橫掃各電影獎嘅廣瀨鈴再次獲獎。

至於最佳電影係由《戀人們》奪得,呢套冷門片係講三個唔同人嘅故事,包括一名工人嘅妻子喺街上無顧被殺害、一名平凡主婦遇上真愛,同埋一名男同志嘅戀愛故事,但演員都不甚知名。而最佳導演就係《戀人們》嘅橋口亮輔。

心得:二宮和也屬演技較好的嵐成員,他的努力終於有回報。

[attach]112501382[/attach][attach]112501384[/attach][attach]112501389[/attach][attach]112501388[/attach][attach]112501387[/attach][attach]112501385[/attach][attach]112501386[/attach][attach]112501387[/attach][attach]112501383[/attach]

作者: oscar13    時間: 2016-1-8 12:47 AM

演員最重要的就是獲得肯定阿
所以辛苦努力都值得了

作者: zogol    時間: 2016-1-8 07:44 AM

努力付出的肯定,真的實至名歸。
作者: yifei0918    時間: 2016-1-8 09:01 AM

能夠肯定的是認真的付出,希望他們能夠有完美的演出
作者: a5720104    時間: 2016-1-8 09:53 AM

雖然二宮和也是嵐的成員
不過對他比較沒什麼印象
但恭喜他成為影帝
期待未來他會有更棒的作品出現

歡迎光臨 伊莉討論區 (http://1.eyny.com/) Powered by Discuz!